Erasmus+ KA1 Avrupa Birliği Projesi Turizm Fakültesi Katılımıyla Portekiz'de Gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Turizm Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Faruk YÜKSEL başkanlığında, Arş. Gör. Samet Can AKSU ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü yüksek lisans öğrencilerimizin katılımlarıyla 22-28 Haziran 2023 tarihleri arasında Erasmus+ KA1 Avrupa Birliği Projesi Portekiz’de gerçekleştirildi. Türk mutfak kültürünün önemli lezzetleri İtalya, Portekiz, İspanya ve Bulgaristan'dan katılım gösteren paydaşlarla gerçekleştirilen "Kültürlerarası Akşam Yemeği" etkinliğinde ülkemizi temsil eden üniversitemiz Turizm fakültesi tarafından tanıtıldı. Proje kapsamında ayrıca, kuş gözlemciliği, doğa yürüyüşü ve kırsal turizm başta olmak üzere eko turizm faaliyetlerine yönelik örnek uygulamalar aktif katılımla gerçekleştirildi. Projeye destek veren Miranda do Douro ve Picote yerleşimlerinin Belediye başkanları da etkinlikte yer aldılar.

Üniversitemizin uluslararasılaşmasında bizlerin önünü açan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDOĞAN’a ve Üniversite Yönetimi'ne, Dekanımız Sayın Prof. Dr. Latif KELEBEKLİ’ye ve projeye katılım için gerekli anlaşmaları yapan Dekan Yardımcımız Sayın Dr. Öğr. Üyesi Faruk YÜKSEL’e teşekkür ederiz.

Eklenme Tarihi : 03-07-2023 14:52:38