Öğrencilerimizle Portekizde Erasmus+ KA1 Gençlik Hareketliliği Gerçekleştirildi

Öğrencilerimizle Portekiz’de Erasmus+ KA1 Gençlik Hareketliliği Gerçekleştirildi

Fakültemizin her yıl Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde katılım göstererek üniversitemizi ve ülkemizi temsil ettiği Avrupa Birliği projesi bu yıl da gerçekleşti. Fakültemizin katılım gösterdiği 2024 yılının ilk Avrupa Birliği projesi olan “Hiking with 1000 Devils” isimli proje 12-18 Şubat 2024 tarihleri arasında Portekiz’de gerçekleşti. Vinhais’te gerçekleşen ekoturizm ve festival turizmini harmanlayan Portekiz sivil toplum kuruluşu ENZONAS tarafından ev sahipliği yapılan projeye ENZONAS’ın yönetim kurulu başkanı ve Escola Básica e Secundária D. Afonso III de Vinhais okulu öğretmeni ve aynı zamanda Müdür Yardımcısı olan Alberto LEBREIRO kordinatörlük etti. Proje Vinhais yerel yönetimlerinden ve turizm paydaşlarından da büyük ilgi ve destek gördü. Geniş katılımla gerçekleşen projede ülkemiz adına Ordu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi ve dekan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Faruk YÜKSEL başkanlığında 5 lisans öğrencimiz olmak üzere, Portekiz, İtalya, Bulgaristan, Madeira (Portekiz), Polonya ve Gran Canaria (İspanya)’dan çeşitli kamu kuruluşları ve STK’lardan yaklaşık 40 katılımcı yer aldı.

Ülkemizin kültürünün de tanıtıldığı “Uluslararası Kültürel Gece”de Türk mutfak kültürünün yanı sıra lisans öğrencimiz Dilara YAVUZ tarafından sergilenen bağlama eşliğinde Türk Halk Müziği dinletisi de büyük ilgi gördü. Ordu Büyükşehir Belediyesi markası olan Kybele Çikolata ürünleri farklı ülkelerden katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Projeye Sayın Rektörümüz ve Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Orhan BAŞ, kıymetli Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alparslan İNCE ve Prof. Dr. Derya BOSTANCI proje öncesi ve sonrası süreçlere tam destek verirken, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. M. Hilmi GÜLER ve Sevim YAVUZ da Kybele Çikolata ürünleri ile projeye destek oldular.

Erasmus+ KA1 Youth Mobility was Held in Portugal with Our Students

The European Union project, in which our faculty represents our university and our country by participating in various European countries every year, took place this year as well. The project named "Hiking with 1000 Devils", which is the first European Union project of 2024 in which our faculty participated, took place in Portugal between 12-18 February 2024. The project, hosted by the Portuguese non-governmental organization ENZONAS, which blends ecotourism and festival tourism in Vinhais, was coordinated by Alberto LEBREIRO, chairman of ENZONAS, teacher and also Assessor of the Director of Escola Básica e Secundária D. Afonso III de Vinhais school. The project also received great interest and support from Vinhais local governments and tourism stakeholders. The project was realized with wide participation from various non-governmental organizations and public institutions from Turkey, Portugal, Madeira (Portugal), Gran Canaria (Spain), Poland, Italy and Bulgaria. In the project, which was realized with approximately 40 participants, our country was represented by 5 undergraduate students under the chairmanship of Asst. Prof. Dr. Faruk YÜKSEL, faculty member and vice dean of Ordu University Faculty of Tourism.

In the "Intercultural Night", where the culture of our country was introduced, in addition to Turkish culinary culture, the Turkish Folk Music concert accompanied by baglama performed by our undergraduate student Dilara YAVUZ attracted great attention. Kybele Chocolate products, a brand of Ordu Metropolitan Municipality, were greatly appreciated by participants from different countries.

While our esteemed Rector and Dean Prof. Dr. Orhan BAŞ, our esteemed Vice Rectors Prof. Dr. Alparslan İNCE and Prof. Dr. Derya BOSTANCI gave full support to the pre-and post-project processes, Ordu Metropolitan Municipality Mayor Messrs. Dr. M. Hilmi GÜLER and  Sevim YAVUZ also supported the project with Kybele Chocolate products.

Eklenme Tarihi : 27-02-2024 16:18:10